На Прикарпатті селяни власноруч будують сільський клуб


Якісні зміни в соціально-економічному розвитку населених пунктів відбуваються через втілення громадських ініціатив, написання проектів розвитку, що спрямовані на покращення базової місцевої інфраструктури.

У селі Сокіл Галицького району дуже дружня і згуртована громада, спроможна з власної ініціативи втілювати в життя проекти, на які подекуди чекають роками. Стосується це, зокрема, будівництва сільського клубу, який споруджується тут методом народної будови. Реконструюється приміщення на місці старого аварійного клубу, де місцеві жителі вирішили спорудити, хоч і не великий, але сучасний заклад культури. Ідею подав парох місцевої громади, отець Володимир, яку підтримали сільська і районна влада. Проект «Капітальний ремонт сільського клубу в с.Сокіл», автором якого є місцевий священник, подано на обласний конкурс проектів. Громада даного населеного пункту хоч і невелика, та знавців будівельної справи чимало, тож сторонніх людей не залучають, а місцеві жителі в міру своїх можливостей докладають зусилля до благородної справи.

В рамках реалізації у районі завдань Президента України щодо залучення громад до вирішення питань соціально-економічного розвитку територій та поглиблення партнерських відносин виконавчої влади та місцевого самоврядування у рамках реалізації проекту «Писанковий край», 22 жовтня 2013 року голова райдержадміністрації Григорій Івасишин провів виїзну нараду з питань проведення робіт по будівництву клубу, методом народної будови в с.Сокіл. На даний час тут зведено будівлю, встановлено дахове покриття, вікна, двері, лічильник електроенергії та завезено матеріали для нової сцени.

Керівник району дав доручення сільському голові с.Комарів Михайлу Юнгеру активізувати роботу по виготовленню технічної документації на земельну ділянку  та скласти кошторис витрат для  вжиття заходів від підтоплення та затоплення, озеленення прилеглої території.