На Прикарпатті створять дорогу смаку


Днями в Івано-Франківську відбувся семінар-практикум на тему «Карпатська Дорога Смаку як інструмент розвитку сільських територій» у рамках реалізації проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень".

Учасники обговорили дорожню карту реєстрації географічного зазначення "Гуцульська коров'яча бриндза" і напрацювали попередній проєкт гастрономічного маршруту "Карпатська дорога смаку Івано-Франківщини", інформує Івано-Франківщина туристична.

Ґрунтуючись на міжнародному досвіді, організовані гастрономічні маршрути поділяються на декілька типів: «Дороги Вина», «Дороги Смаку», «Дороги Вина та Смаку».

Триває робота над створенням єдиного всеукраїнського інтернет-порталу «Дороги вина та смаку України», який міститиме інформацію про створені за європейськими стандартами етногастрономічні маршрути та їх учасників-виробників локальної традиційної продукції, які готові відкрити свої підприємства для відвідування туристами та надавати якісні туристичні етногастрономічні послуги.

Отже, кожен  потенційний турист зможе вибрати собі напрямок подорожі та скласти до неї винно-гастрономічну чи гастрономічну карту відповідно до смаку, а також отримати гарантію харчової безпеки на маршруті.

Популяризація гастрономічного туризму сприятиме збільшенню туристичних потоків на сільські території, підвищенню попиту на місцеву продукцію та збереженню гастрономічної спадщини України.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!