На Прикарпатті створять "Жовту картку" з переліком неякісних ліків


У п'яницю, 19 травня на Прикарпатті з робочим візитом перебуває заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик.

Високопосадовець приїхав перевірити, як на Франківщині працює програма "Доступні ліки". За словами Романа Ілика ця програма допоможе відучити прикарпатців займатися "гуглтерапією", інформує Бліц-Інфо.

Проте, оскільки у переліку доступних ліків є 157 діючих речовин, виникає загроза, що людям пропонуватимуть неякісні ліки. Щоб убезпечити хворих від таких ситуацій, в міністерстві створили "Жовту картку". 

"Жовта картка" - це перелік ліків, які не рекомендовані до продажу через неякісність чи недієвість. Спеціалісти перевіряють подані лікарями списки препаратів і кажуть чи можна їх рекомендувати. Ті препарати, які не пройшли перевірку потрапляють до "Жовтої картки", - пояснює заступник міністра.

Що ж стосується Прикарпаття, то  в.о. начальника департаменту охорони здоров'я ОДА Микола Стовбан запевнив, що зараз триває робота на створенням списку.

"Всі прикарпатські медзаклади проінформовані про цю картку. Ведеться робота. Після 10 червня вже можна буде назвати ліки, які внесуть до списку на Прикарпатті", - пояснив чиновник.