На Прикарпатті створили Агенцію регіонального розвитку


Засновниками Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області є обласна державна адміністрація і обласна рада.
Метою створення інституції є промоція області серед інших регіонів держави, лобіювання інтересів прикарпатців, залучення іноземних та вітчизняних інвестицій.

Сьогодні відбулися перші установчі збори Агенції регіонального розвитку Івано-Франківської області.

Під час зборів було затверджено положення про установу та наглядову раду, визначено місце знаходження Агенції та організаційне забезпечення проведення процедури її державної реєстрації. Також затвердили персональний склад наглядової ради у кількості шести осіб, до якої від облдержадміністрації увійшли перший заступник голови ОДА Марія Савка, заступник голови ОДА Ярослав Паранюк і президент Івано-Франківської торгово-промислової палати Андрій Левкович. Обласну раду представлятимуть голова постійної комісії  з питань бюджету, фінансів та податків Микола Палійчук, голова постійної комісії з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Василь Мельничук і голова постійної комісії з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму Ігор Дебенко.

Функціонуватиме Агенція за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Т. Цьоклера, 9а.

Опісля установчих зборів відбулося перше організаційне засідання наглядової ради, під час якого обрали керівника Агенції – мецената Віктора Вінтоняка.