На Прикарпатті створили федерацію панкратіону, греплінгу та джиу джитсу


Сьогодні, 30 жовтня в Івано-Франківську презентували новостворену федерацію панкратіону, греплінгу та джиу джитсу.

За словами голови, новоствореної обласної федерації панкратіону, греплінгу та джиу джитсу Владилена Лейцюся, це унікальне об'єднання клубів міста та області задля досягнення спільної мети та розвитку спорту, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"До співпраці долучилось 10 спортивних клубів міста та області, а це понад тисячу спортсменів. Нашою спільною метою є популяризувати спорт для всього населення дорослі чоловіки, жінки та діти. Окрім того ми хочемо об'єднати всі клуби для потужнішою заявлення на чемпіонатах. Процес об'єднання був легкий, аже ми розуміли, що завдяки об'єднанню зможемо досягнути високих результатів. До нашої федерації увійшли чемпіони Європи і світу, майстри спорту, майстри спорту міжнародного класу",- каже Лейцюсь.

У свою чергу віце-президент федерації панкратіону та греплінгу Олег Вєтров зауважив, що це не тільки спортивна, але і політична подія, тож він сподівається на підтримку спортсменів від влади.

"Я пишаюся здобутками наших спортсменів. Діти вже зараз показують такі результати, що вражають тренерів. Наша збірна добре про себе заявила на європейському рівні. Ми вже зараз маємо в Україні чемпіона світу з панкратіону. Тож потрібно надалі готувати молодих спортсменів",- переконаний віце-президент.

Також, за словами Вєтрова, тренери з всеукраїнської федерації готують нацгвардійців, АЗОВ та інших військових.

Водночас директор департаменту молоді та спорту Віталій Матешко зауважив, що в місті розвивається понад 60 видів спорту.

"10-20 років тому в спортивні клуби ніхто не хотів іти, бо там була сумна ситуація. Водночас зараз багато молоді займається бойовими мистецтвами. Тож місто готове підтримати вашу федерацію",- наголосив Матешко.