На Прикарпатті створюватимуть притулки для осіб, постраждалих від домашнього насильства


Днями в ОДА відбулось чергове засідання міжвідомчої ради облдержадміністрації з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.
Основними питаннями порядку денного були доручення Уряду про відкриття притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі та мобільних бригад соціально-психологічної допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу ОДА.

Притулки створюватимуться місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до потреб територіальної громади.

Це будуть місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги з наданням психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг.

На зузстрічі зазначалось, що своєчасне отримання у притулках якісних соціальних і реабілітаційних послуг сприятиме відновленню кращому та швидшому відновленню жертв.