На Прикарпатті сусід обікрав подружжя більш ніж на 5 тисяч гривень


Подружжя з Богородчанського району в неділю пішло в гості до сина, який відзначав день народження.

Повернувшись надвечір додому, господарі виявили, що вхідні двері будинку пошкоджені. Ще більше люди засмутилися, коли перевірили свою схованку грошей. У шафі під білизною (одна з улюблених схованок у селах) зник гаманець. Там було десять тисяч російських рублів, які господар привіз із заробітків, та п’ять з половиною тисяч гривень, повідомляє АП.

Потерпілі заявили в міліцію. До справи взялися двоє молодих працівників карного розшуку Богородчанського райвідділу міліції. Старші лейтенанти міліції Віктор Саюк і Василь Яблінчук опитали подружжя, хто з односельців міг би поцупити гроші. Попередньо було встановлено, що приїжджих того дня в цьому керунку люди не бачили. Тим паче, що злодій вочевидь знав, де господарі ховають гроші. 

Підозра впала на 31-річного сусіда, якого оперативники вдома не застали. Він не раз позичав кошти в потерпілих, бачив, звідки вони беруть гроші. Офіцери міліції об’їхали «злачні місця» району й натрапили на підозрюваного в одному з готелів. Той відпочивав у веселій компанії. Молодий чоловік зізнався, що поцупив у сусідів гроші, які до копійки спустив на розваги. 

Проти нього відкрито кримінальне провадження за вчинення крадіжки чужого майна з проникнення в приміщення, що передбачає до шести років позбавлення волі. Богородчанські міліціонери надіслали запит колегам з поліції в Росію, де зловмисник начебто був судимий за вчинення розбійних нападів.

Наразі крадію потрібно повернути потерпілим кругленьку суму. Але це вже, мабуть, клопіт його матері, яка працює за кордоном.