На Прикарпатті туристам запропонують глемпінги


В Івано-Франківській області створюють комфортабельні кемпінги для туристів – глемпінги.

Як розповів в інтерв’ю Zruchno.Travel начальник відділу туризму та міжнародної технічної допомоги Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму й інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко, сучасні локації для відпочинку цьогоріч будуть доступні на території Дністровського каньйону, пише Укрінформ.

"Уже два роки активно популяризуємо Дністровський каньйон. Адже це не тільки річкові сплави. В цьому році ми почали розвивати глемпінги. Першою за їх організацію у нас взялася компанія "Білий бізон" у Городенківському районі. У них дуже великий спектр послуг, окрім традиційних сплавів. Зараз ми активно вкладаємо бюджетні кошти в розвиток інфраструктури Дністровського каньйону – створюємо альтанки, зони відпочинку з мангалами", – зазначив Передерко.

Глемпінг – це відпочинок на природі, але класу люкс. Дослівний переклад glamorous camping – гламурний кемпінг. Замість наметів і спальних мішків – затишне житло з м’яким ліжком, замість туалету під деревом і купання в річці – ванна кімната з усіма зручностями. Такий відпочинок призначений для мандрівників, які не проти пожити на лоні дикої природи, але водночас у похід йти не готові.

Передерко також додав, що на території Дністровського регіонального ландшафтного парку планується відкрити туристичний візит-центр на зразок збудованого в Галичі. Там планують облаштувати станцію прокату спорядження для водного туризму, інформаційний центр, зону відпочинку й паркінг.