На Прикарпатті творча молодь вчилася писати книжки


З 5 по 10 серпня в Карпатах, поблизу гірськолижного курорту Буковель, тривала IV Літня літературна школа. Її організатором виступив Центр літературної освіти.

Участь у цьому проекті взяли молоді митці з Києва, Донецька, Ужгорода, Житомира, Одеси, Сімферополя, Львова, Дніпропетровська, Луганська та ін. Як зазначають організатори, цьогоріч вони отримали рекордну кількість анкет – 129, а кількість місць – лише 30. Тому довелося відмовляти багатьом талановитим авторам.

Головна ідея проекту полягає в тому, щоб навчити творчу молодь особливостям сучасного літературного процесу та книжкового ринку, надати їм знання і практичні навички з літературної майстерності й видавничого

менеджменту, а також створити сприятливе середовище для подальшої співпраці.

"На нашому проекті молоді автори мають змогу поспілкуватися з метрами сучасної української літератури, а також видавцями, перейняти їхній унікальний досвід, дізнатися механізм видання та промоції книги. Наша школа – це хороша база, яка дає можливість та контакти, щоб впевнено стартувати у письменницькій кар’єрі. Для декого – це можливість розкритися, адже були й такі, які читали свої тексти публічно саме на нашій школі", – розповідає одна з організаторів проекту Ольга Гончар.

На IV Літній літературній школі для авторів-початківців читали лекції відомі українські та закордонні письменники, культурні менеджери,  видавці: Анета Камінська, Тарас Прохасько, Юрій Макаров, Богдана Матіяш, Любко Дереш, Ірина Вікирчак, Ростислав Семків і Завен Баблоян. Також у програмі були творчі завдання, рольові ігри на книжкову тематику, поетичні вечори, прогулянки Карпатами тощо. V Літня літературна школа запланована на початок серпня 2014 року, - пише iPress.ua.