На Прикарпатті у кінотеатрі показували "піратські фільми"


За попередньою інформацією про нелегальну трансляцію фільму в одному із 3-D кінотеатрів м. Косів правоохоронці вдалися до оперативно-слідчих дій.

Було встановлено, що в червні в даному закладі проходила трансляція фільму виробництва компанії «Warner Brothers», права на трансляцію продукції якої в Україні належать ТзОВ «Кіноманія».

Дані по вказаному факти занесли до ЄРДР за ознаками злочину передбаченого ч.1 статті 176 КК України «Порушення авторського права і суміжних прав»

З’ясувавши всі обставини та зібравши достатньо фактів, слідчі звернулись із клопотанням про проведення санкціонованого обшуку до суду. Мета обшуку: вилучення апаратури за допомогою якої здійснювалася незаконна трансляція, а також друкованої продукції задіяної у реалізації показу фільму. За попереднім підрахунком нелегальна трансляція завдала матеріальної шкоди на 24 880 грн.

Отримавши відповідну ухвалу суду міліціонери поспішили на місце події. В присутності понятих правоохоронці провели обшук та вилучили два системні блоки, з яких здійснювалася трансляція та афіші, де йшлося про показ 3-D фільму.

Правопорушникам загрожує штраф від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією та знищенням всієї нелегальної продукції.