На Прикарпатті відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Тлумач: історія та сучасність».


24 жовтня в м. Тлумач, з нагоди 800-річчя заснування міста, було проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Тлумач: історія та сучасність».

«Проведення цієї конференції – це віха не тільки в історії краєзнавства, а й в історії державного будівництва» -  зазначив у вітальному слові начальник управління культури івано-франківської облдержадміністрації Володимир Федорак. За словами посадовця це не просто черговий захід, а надзвичайно важлива подія, оскільки виступи і доповіді, які заплановані в ході конференції є векторами в розвитку суспільства Тлумацького району, в цілому Галичини і навіть України.

Конференція складалася з пленарного засідання та трьох секцій, які були присвячені проблемам історії Тлумача, висвітленню питання економічного життя міста, а також аспектам культури, освіти і духовності. В ній взяли участь науковці, студенти та краєзнавці з різних областей України. В загальному на конференцію було подано 48 доповідей.

«Сьогодні в залі відчувається високий інтелектуальний дух, і це говорить про те що місто справді має визначну, славну, давню історію, яка заслуговує на те щоб її знати і шанувати, - зауважив голова Тлумацької райдержадміністрації Василь Сенів. – Тільки пам’ятаючи своє минуле ми зможемо рухатись у майбутнє. Тому хочеться щиро подякувати усім хто долучився до цієї конференції і пройнявся щирою увагою до рідного краю».

Учасники конференції відзначили доброзичливу атмосферу, яка дозволила вести конструктивну і водночас толерантну дискусію. Матеріали доповідей, подані учасниками конференції, згодом будуть опубліковані.