На Прикарпатті відбувалися тренінги для жінок-підприємців


Фонд підтримки підприємництва м. Яремче в партнерстві з румунською Асоціацією місцевого розвитку “Іван Креван”, спільно з Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, за підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 впроваджує проект “Розширення прав і можливостей жінок в сільській місцевості Івано-Франківської області в бізнесі у секторі зеленого туризму”.

У рамках проекту організовано та проведено тренінги для жінок, які хочуть започаткувати власну справу в туристичній сфері, або вже мають свій бізнес і прагнуть покращити свої знання і навички, повіомляє "Коломия ВЕБ Портал".

До проведення заходів були залучені професійні українські та румунські тренери. Мета тренінгів - сформувати ефективний механізм залучення і успішної роботи жінок у секторі надання туристичних послуг. Загалом проведено 4 заходи в Яремчі, Косові, Верховині та Надвірні, участь в яких взяли 60 жінок.

Заключним етапом став навчальний тур в Румунію для всіх учасників тренінгів, який було проведено 28-30 серпня 2013 року. У заході взяли участь 60 осіб, серед яких, окрім жінок-учасників тренінгів, були також присутні представники управління зовнішніх економічних зв’язків і туризму облдержадміністрації, регіональних інформаційно-туристичних центрів та працівники відділів туризму проектних регіонів.

Учасники туру відвідали населені пункти Окна-Шугатаг, Сепінца, Сіґету-Мармацієй та Бірсана (повіт Марамуреш), де мали змогу ознайомитись з роботою атракційних об’єктів, поспілкуватись з провайдерами туристичних послуг, а також вивчити позитивний досвід організації та ведення бізнесу в галузі сільського туризму.