На Прикарпатті відбирають адвокатів для надання безоплатної правової допомоги


Метою конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД, є включення їх до відповідного Реєстру.

Вони залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають БВПД на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2012 № 8.

Комісія розглянула надіслані Координаційним центром з надання правової допомоги подані  адвокатами документи, та їхні оцінки на підставі інформації, що міститься у зазначених документах, оцінюючи їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосування до адвокатів дисциплінарних стягнень, результатів проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги». За результати засідання до проходження у наступному етапі відбору допущено близько 30 адвокатів.

Було прийнято рішення про проведення 10 січня 2018 року другого етапу конкурсу у формі індивідуальних співбесід з адвокатами, який пройде у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області.

Під час співбесід з конкурсною комісією адвокатів оцінюватимуть за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, уміння презентувати кращі приклади надання правової допомоги.