На Прикарпатті відкрили малиновий кооператив


У Печеніжині, 29 вересня, відбулося офіційне відкриття сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СГК) «Файний», який створений в рамках реалізації проекту-переможця «Громада на мільйон», з метою підвищення економічної спроможності громади.

На урочистості завітав керівник програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) Беррі Рід, регіональний менеджер програми DOBRE Дмитро Коваль та виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей, інформує пресслужба Печеніжинської ОТГ.

Керівник програми USAID DOBRE під час відкриття зазначив, що перемога в проекті «Громада на мільйон»  і  будівництво кооперативу результат роботи всіх жителів громади – це те, чим варто пишатися всім.

«Це дуже особливий день, як ви всі пам’ятаєте все почалося із телевізійного шоу спрямування якого було, щоб показати людям, що відбувається в громадах у ході децентралізації. Зараз ми із вами стаємо свідками цієї перемоги, що вона подарувала Печеніжинській громаді, а саме цей кооператив, який є відображенням важкої праці. Два роки тому я бачив цю будівлю, там було чотири стіни і можливо так пів даху, і коли мені сказали, що саме тут буде кооператив я взявся за голову,  і почав трішки переживати за Печеніжинську громаду. Зараз ви бачите те, чого ви всі разом добилися те, до чого кожен долучився, до чого громада повністю доклала руку, і ви є свідками результату», – сказав керівник програми DOBRE Беррі Рід.

На завершення святкування гостей частували свіжо зірваною малиною, малиновим вином та смачним малиновим пирогом. 

Нагадаємо, що Печеніжинська ОТГ в 2018 році стала переможцем проекту «Громада на мільйон», за підтримки програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), вигравши головний приз 1 мільйон гривень наданих американським фондом WNISEF.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!