На Прикарпатті відкрили новий санаторій


В Івано-Франківській області в містечку Яремче на базі оздоровчого комплексу «Карпати» восени цього року було створено новий санаторій з однойменною назвою. Спеціалізація нового закладу – захворювання органів диханняі органів опори та руху.

Напрями лікування є досить затребуваними та логічними, виходячи з розташування комплексу. Містечко захоплює мальовничою природою, гірською річкою, водоспадом та, звичайно, кришталево чистим повітрям. Мешканцям багатолюдних мегаполісів в буквальному сенсі не вистачає найціннішого елементу – кисню. Немає потреби нагадувати про екологічний стан наших міст, та навіть цілих регіонів, які страждають від забруднень довколишнього середовища. Тому відновлення дихальної системи людини, що проживає та працює в таких регіонах має не останнє значення. І вираз «цілюще повітря» саме в цьому місці – не просто красиве словосполучення, пише БРІЗ.

Вже з перших днів роботи закладу як санаторно-курортного, відбувся масовий заїзд відпочиваючих на замовлення Державного Фонду Соціального Страхування з тимчасової втрати працездатності. Більш 500 чоловік вже оздоровилися протягом вересня та жовтня. І до кінця року планується оздоровлення ще близько 700 працівників різних галузей народного господарства.

Звичайно, ще рано давати оцінку діяльності оздоровчому комплексу «Карпати» як санаторному закладу, але вже сьогодні, завдяки самовідданій праці та наполегливості колективу, відпочиваючі роз’їжджаються по домівках з зарядом позитивного настрою та добрими спогадами (в цьому можна переконатися, гортаючи сторінки інтернету). Перспективи на майбутнє теж є: водолікувальний комплекс з сауною та великим басейном, затишні номери з інтер’єрами, які не притаманні звичайним санаторіям, і, звичайно, велике бажання колективу йти далі.

Також не останнє значення має і те, що в невеликому містечку Яремче створено нові робочі місця. Тобто кілька десятків людей отримали нову роботу, це - медсестри, адміністратори, покоївки, лікарі, кухарі, офіціанти і інші.