На Прикарпатті відкрили новий спортивний майданчик із синтетичним покриттям


На виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича: «Діти-майбутнє України», в напрямку: «Кожній дитині – всебічний розвиток», а саме по модернізації дитячих спортивних майданчиків в Коломийському районі 25 серпня 2013 року в селищі Печеніжин відбулось відкриття нового спортивного майданчику із синтетичним покриттям.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Михайлович Негрич вручив грамоти меценатам та жителям селища Печеніжин за сумлінну працю, значний особистий внесок  у соціально-економічний розвиток селища, з нагоди 22-ої річниці Дня незалежності України та відкриття спортивного майданчику з штучним покриттям та подарунки - м’ячі.

«Турбота про молоде покоління є важливою частиною роботи влади. Особливо на питанні сприяння всебічному розвитку молоді наголошує Президент України. На Прикарпатті завдяки владі різних рівнів, меценатам та просто небайдужим людям спортивному розвитку приділено дуже багато уваги», – наголосив начальник управління спорту департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Мирослав Карабін.

Голова Коломийської РДА Михайло Негрич підтвердив вищесказане цифрами.

«В результаті плідної співпраці влади і громади в районі вже функціонує 13 таких майданчиків. У 2011 році збудовано та введено в експлуатацію спортивний зал модульного типу у Спаській ЗОНІ І-ІІІ ступенів, а в П’ядиках відкрито Молодіжний центр після реконструкції колишнього будинку культури дослідної станції. На даний час успішно реалізується програма розвитку фізичної культури і спорту в Коломийському районі на 2012-2016 роки. За останні три роки в районі збудовано нові футбольні поля в селах Ґоди-Добровідка і Дебеславці, капітально відремонтовано стадіони з сучасними роздягальнями в селищах Отинія та Гвіздець, селах Турка, П’ядики, Струпків, Підгайчики. Нещодавно відбулось відкриття такого ж майданчика та капітально відремонтованої роздягальні в с. Велика Кам’янка та с.Воскресинці. Аналогічні роботи тривають в Коршеві та Матеївцях», – розповів Михайло Негрич.

Єпископ Коломийський і Косівський Української православної церкви Київського патріархату Владика Юліан Гатала з духовенством освятив спортивний майданчик. За участі місцевих дітлахів відбувся і марший матч на новому полі.