На Прикарпатті відкрили оновлений рентген-кабінет


12 жовтня в селищі Лисець Тисменицького району в КНП «Лисецька ЦРЛ» урочисто відкрито оновлений рентген-кабінет.

Лисецька ЦРЛ отримала рентгенодіагностичний комплекс ІМАХ 160 на 2 робочі місця в комплекті з пристроєм цифрової рентгенографії , вартістю 1 млн. 652 тисячі гривень, інформує Бліц-Інфо з поиланням на прес-службу ОДА.

Це сучасний рентгено-діагностичний комплекс, який дозволяє проводити обстеження всіх систем і органів людини .

В урочистій церемонії відкриття взяли участь народний депутат  України Михайло Довбенко, керівництво департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, райдержадміністрації та райради, священики, представники трудового колективу лікарні.

Михайло Довбенко привітав присутніх та зазначив, що у 2018 році  в державі було сформовано фонд соціально-економічного та фонд регіонального розвитку, які дозволяють втілювати на місцях такі проекти. За його словами, у державному бюджеті на 2019 рік більше трьох відсотків ВВП закладено на розвиток медичної галузі. Народний обранець наголосив на тому, що тільки злагоджені дії центральної  та місцевої влади дозволять досягти бажаних результатів.

Посадовці також зустрілися з колективом медичного закладу та обговорили основні положення і виклики медичної реформи.

Довідково

Рентгенодіагностичний комплекс ІМАХ 160 дозволяє проводити обстеження всіх систем і органів людини. Щороку, за результатами профілактичних оглядів і відповідних обстежень, виявляється до 25 випадків раку легень і 18 випадків захворювань на туберкульоз. Завдяки новому рентгенологічному обладнанню можна буде виявляти відповідні патології на ранніх стадіях. Функціональні можливості високоякісної рентгенівської діагностичної системи дозволять прискорити та поліпшити якість обстеження та діагностику, а, отже, і визначати правильну тактику лікування. Променеве навантаження на пацієнта буде в 10 разів менше, а якість обстеження значно вища.

У приміщенні, де встановлений новий аналоговий рентгено-діагностичний комплекс, проведений ремонт, згідно вимог інспекції ядерного регулювання України і санітарних правил, на який використано 124 тис. 500 грн., встановлено сучасну вентиляційну систему і елементи відеоспостереження за пацієнтами .