На Прикарпатті відкрили ще одну спортивно-хореографічну студію


На базі загальноосвітньої школи I-III ступенів у селі Залуква Галицького району відкрили спортивно-хореографічну залу. Тепер у сільському учбовому закладі створено всі умови для поєднання традиційних уроків фізичної культури із заняттями ритмікою та хореографією.

Просторі, затишні приміщення, обладнані необхідним інвентарем, за словами сільського голови Михайла Залецького, вдалося підготувати завдяки реалізації проекту, який здобув перемогу в обласному конкурсі проектів місцевого самоврядування. До слова, це не перша перемога сільської громади у такому конкурсі.  Раніше у Залукві успішно втілили проект «До культури сільської громади через «Просвіту», в результаті чого було відкрито Просвітянську світлицю.

На облаштування спортивно-хореографічної зали загалом витрачено понад 159 тис. грн. Це гроші з обласного, районного бюджетів, меценатів, мешканців села. «Маємо приміщення з тренажерами, біговою доріжкою, завдяки громаді, педагогічному колективу, всім тим, хто вніс свою лепту в загальну справу, - зазначає Михайло Залецький. - Сподіваємося, що молодь займатиметься у такому залі всім на радість».

З радісною подією мешканців села, вчителів та їх вихованців привітав заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Дутчак. «Приємно отримати такий подарунок, особливо у рік, оголошений Президентом України Роком дитячої творчості, - сказав він. – До того ж глава держави ставить перед нами завдання забезпечити школярів належними умовами для занять фізкультурою і спортом. Хай у цьому залі постійно лунає дитячий спів, здобуваються кращі спортивні результати, зростає мистецька і спортивна звитяга, дружба, розуміння».

А у подальших планах селян – нові проекти розвитку рідного села.