На Прикарпатті відкрили виставку фотосвітлин Юліана Худецького «Натхнення від рідного краю»


У Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття відбулася персональна фотовиставка Юліана Худецького «Натхнення від рідного краю».

Голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Михайлович Негрич привітав  Прикарпатського фотоаматора, Заслуженого лікаря України, завідувача нейрохірургічного відділення обласної клінічної лікарні Юліана Худецького та вручив подарунки.

Роботи митця емоційно відображають красу довкілля, передають загадковий внутрішній світ природи, а художній рівень майстерності визначається передусім обдарованістю та творчою індивідуальністю.

У світлинах легко простежується, що автор, перш ніж зробити знімок, намагається відчути і збагнути природу, порозумітися з нею. Нерідко після складної нейрохірургічної операції для Юліана Прокоповича найкращий перепочинок - побачити, як сонце стягує покривало туману з ріки, як переливаються краплинки роси на червоних  листочках осики. як пахне  восени дуб.

Юліан Худецький, як і всі фотографи нашого часу любить рух і характерну обстановку. Він шукає і знаходить місця, у зображеннях яких постає краса нашої землі. Юліан Прокопович - скромний фотограф. Такими скромними бувають, як правило, ті, хто вміє бачити і відчути.