На Прикарпатті відремонтують одну з найгірших доріг


Дорогу “Гериня — Болехів” нарешті відремонтують. Проєкт капітального ремонту розрахований на два роки.

Цьогоріч компанія, що виграла оголошений департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА тендер, зробить нове асфальтобетонне покриття на чотирикілометровій ділянці за містом, у напрямку Львівської області. Про це повідомляє “Голос України”.

Така деталізація для невеликої, лише 7,35 км, дороги місцевого значення — неспроста. Її вкрай поганий стан викликає значне соціальне напруження. Адже траса суміжна з дорогою державного значення Н-10 “Стрий — Мамалига”, і через центр Болехова йде величезний транспортний потік. Тож понад десять років тому почали будувати об’їзну. Через складнощі рельєфу та зміни в державних будівельних нормах поданий до Кабміну проєкт досі не реалізований.

«Ми зафіксували, скільки фур у часи пік перетинає центр міста. Це як поїзд — одна за одною. Чимало перевантажених. І тут уже питання до “Укртрансбезпеки” — де належний контроль? Нищиться не тільки дорога, а й комунікації під нею», — розповідає міський голова Болехова Богдан Мельник.

Торік коштом міського бюджету для проведення капремонту водогону на вулиці Данила Галицького розробили проектно-кошторисну документацію. Цьогоріч комісією Мінрегіону проєкт був включений до переліку інвестиційних проєктів та програм регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР. Він передбачає перенесення водогону з-під проїзної частини на тротуар.

Старі чавунні труби замінюють на сучасні. Така модернізація розв’яже проблему перебоїв із водопостачанням у Болехові. Паралельно прокладають каналізацію. Роботи завершать до кінця року.

А от наступний важливий етап — капремонт ділянки дороги Гериня —Болехів, що теж проходить цією вулицею. До цих робіт компанія, що виграла тендер, має приступити навесні. Загалом в області ще 25 проектів буде реалізовано до кінця року.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!