На Прикарпатті військкомати реформують на зразок ЦНАПів


У Збройних силах України проводиться робота щодо реформування військових комісаріатів, удосконалення їх діяльності у загальній системі комплектування військ та соціального захисту громадян, які проходили військову службу.

Традиційні військові комісаріати віджили своє. Саме тому у Збройних Силах України запроваджено процес з реформування військкоматів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Які завдання стоятимуть перед новою структурою та що зміниться для призовників і військовослужбовців, про ці та інші аспекти реформування військових комісаріатів Івано-Франківської області розповіли 8 листопада на брифінгу в Івано-Франківському обласному військовому комісаріаті, пише Бліц-Інфо.

Головними завданнями таких центрів буде покращення обліково-мобілізаційної роботи, впровадження єдиного реєстру військовозобов’язаних, який згодом інтегрується з відповідними податковими, прикордонними і правоохоронними базами даних, підвищення ефективності роботи з військовозобов’язаними, резервістами та ветеранами у системі надання послуг щодо їх соціального та правового захисту. 

Як зазначив військовий комісар Івано-Франківського обласного військового комісаріату полковник Володимир Ярмошук, головні зміни мають забезпечити трансформування адміністративно-примусових напрямків діяльності до рекрутингових та соціально-сервісних. Значна увага буде приділена соціальному захисту військовослужбовців. Так зване «Єдине вікно» забезпечить можливість надання всього спектру послуг соціальної підтримки і правової допомоги.