На Прикарпатті внесуть зміни у перспективний план об'єднання громад


Сьогодні, 12 червня в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Серед іншого, депутати розглянули питання «про внесення змін до перспективного плану формування територій громад області», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами заступника голови ОДА Богдана Кобилянського деякі села відходять від попередньо затвердженого плану, а деякі навпаки, хочуть об’єднатися. Відтак пропонується внести зміни до декількох ОТГ. Зокрема, у Богородчанську ОТГ планують включити село Жураки, а у Більшівецьку ОТГ – Дитятин та Нові Скоромохи.

Водночас село Балинці, Бучачки та Трофанівка хочуть перейти з Гвіздецької ОТГ до Заболотівської ОТГ. До П’ядицької ОТГ хочуть доєднатись села Джурків, Ценява та Пищаче, а село Шешори по перспективному плану хочуть ввійти у Косівську ОТГ. З Заболотівської до Снятинської ОТГ хочуть перейти Вовчківці, Джурів, Новоселиця, Попельники та Тучапи. А до Тлумацької ОТГ планують ввійти Гостів, Грушка та Палагичі.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!