На Прикарпатті вперше вшановують День пам'яті загиблих захисників України


Сьогодні, 29 серпня в Україні вшановують День пам’яті захисників.

В Україні 29 серпня відзначають День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Таку пам’ятну дату своїм указом встановив президент України, пише Бліц-Інфо

Цю дату було обрано, оскільки 29 серпня 2014 року – день, коли на Сході України загинула найбільша кількість українських військових - Іловайський котел. До того ж, у цей час саме поспіли соняхи, але збирати їх було складно, адже в серпні 2014 року в цих соняхах, зокрема, тривали бої й залишалися загиблі українські захисники. Тому сонях став символом скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.

Варто зауважити, що в Іловайську загинули шестеро військових з Прикарпаття: Зорян Білінський (29 років, Долина), Андрій Карабінович (23 роки, село Дзвиняч Борогодчанського району), Михайло Погорєлов (22 роки, Обертин, Тлумаччина), Олег Перепічка (28 років, село Хохонів Галицького району), Дмитро Пацино (26 років, село Голови Верховинського району) та Роман Грицик (29 років, Івано-Франківськ). 

В Івано-Франківську у Меморіальному сквері відбудуться поминальні заходи із вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Також пам'ятні заходи відбудуться в усіх районах Прикарпаття.