На Прикарпатті вшанували пам'ять "короля гуцульської музики»


Троїсті музики гуцульського регіону з’їхалися 01 жовтня 2013року в Будинок культури с. Криворівня, щоб вшанувати пам'ять "Музиканта від Бога", "Гуцульського Паганіні", "Чарівника скрипки" - уродженця села Зелене Верховинського району - Грималюка Василя Івановича, в народі відомого, як Моґур.

IV- Регіональний   фестиваль - конкурс  гуцульських  троїстих  музик ім.  Моґура організував і провів  відділ культури і мистецтв районної державної адміністрації за підтримки районної державної адміністрації та районної ради. Цьогорічний фестиваль зібрав 13 колективів, 15 солістів-інструменталістів, з Косівського, Коломийського, Надвірнянського, Путильського, Рахівського та Верховинського районів.    Відкрили свято музиканти Верховинського району, під керівництвом голови журі Романа Кумлика, нетрадиційно виконавши по черзі на різних інструментах  Моґурові мелодії. У відкритті фестивалю взяли участь голова районної ради Ярослав Кікінчук, заступник голови райдержадміністрації Юрій Потяк та начальник відділу культури і мистецтв Мирослава Корнелюк.        

Конкурсна програма проходила в теплій атмосфері, з сцени лунали чарівні звуки скрипки, флояри, цимбал. Кожен з учасників хотів якнайкраще представити свій регіон. За всім цим прекрасним дійством спостерігало професійне, кваліфіковане журі.  Основним  завданням фестивалю було вивчення  та практичне  знайомство з джерелами автентичного  музичного мистецтва.

За підсумками журі  переможцями IV-го Регіонального фестивалю - конкурсу  гуцульських  троїстих  музик ім.  Моґура стали: народний аматорський оркестр народних інструментів БК с. Замагора, керівник Іван Мартищук та соліст-інструменталіст Юрій Тафійчук. Решта колективи та солісти отримали призи та дипломи відповідних ступенів.

Кожне дійство залишає по собі слід в історії, так і цьогорічний фестиваль троїстих музик ім.  Моґура залишив приємний спогад та невмирущий лейтмотив гуцульської мелодії.