На Прикарпатті викрито чоловіка, який налагодив потужний нарко-бізнес


Чоловік займався збутом конопель прямо у своїй домівці. Там його і затримали правоохоронці, здійснивши оперативну закупівлю наркотику. В помешканні виявилось 110 згортків із марихуаною, загальною вартістю у понад 13 тис грн.

В ході операції «МАК-2013» працівники відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків викрили непрацюючого мешканця одного із сіл Коломийського району. Чоловік, нещодавно звільнившись із контрактної служби Збройних сил України, налагодив схему розповсюдження «травички» у своєму районі.

Незаконна діяльність тривала недовго, адже, завдяки злагодженій роботі працівників БНОН, нарко-бізнес було зупинено. Вилучений наркотик направили на експертизу. Виявилось, що марихуана була вирощена в штучних умовах (так звана «гідропоніка»), що зазвичай в Україну потрапляє з-за кордону, в основному із країн Західної Європи. Особливістю цього різновиду конопель є підвищений вміст наркотичної речовини в рослині.

На даний час вживаються заходи щодо встановлення джерела надходження марихуани. Відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження, згідно якого, чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.