На Прикарпатті вже обрали, яка ялинка прикрасить столицю


Стало відомо коли і звідки привезуть головну ялинку країни. Новорічна красуня буде стояти за традиціями на Софіївській площі.

Ялина привезуть 3 грудня через Івано-Франківської області і відразу ж почнуть її установку. Про це Інформатору повідомив керівник Folk Ukraine Ігор Добруцький.

«Ми їздили в Івано-Франківськ і підібрали три найкращі ялинки, які можуть стояти на Софіївській площі на час новорічних свят. Найкраща, на 5 з плюсом - ялина висотою в 30 метрів, і ще дві - 25 метрів і 27 метрів. Ми поки думаємо, яку краще вибрати », - прокоментував Добруцький.

Він також повідомив, що установка їли триватиме близько двох тижнів, а її урочисте відкриття відбудеться 19 грудня на День Святого Миколая.

Нагадаємо, що головна тема свята в цьому році - Neo-зима. Територію зимового містечка підсвітять 80-ма кілометрами ілюмінації, а все його локації з'єднають неоновим підсвічуванням. Зелену красуню прикрасять гірляндою, довгою 3600 метрів. Для створення дизайну локацій зимового містечка і загального освітлення всіх об'єктів, зараз проводиться конкурс серед кращих архітектурних бюро і компаній в сфері святково-декоративного освітлення.