На Прикарпатті якість води КП «Рожнятівводгосп» не відповідає саннормам


Прокуратурою Рожнятівського району спільно із фахівцями районного управління держсанепідемслужби в області проведено перевірки щодо дотримання вимог законодавства про питну воду та питне водопостачання у КП «Рожнятівводгосп» та Рожнятівській центральній районній лікарні.

Перевіркою встановлено, що якість води, яка подається локальним водопроводом не відповідає санітарним вимогам.     До прикладу, результати аналізів питної води у окремих відділах Рожнятівської ЦРЛ, серед яких і дитяче, засвідчили підвищений рівень мікробного забруднення.

При цьому, Рожнятівська районна рада, яка є органом місцевого самоврядування та на яку законом покладено повноваження щодо здійснення контролю  за якістю питної води, не приділяє  цьому питанню належної уваги.

Зокрема, на районну програму, у якій затверджено заходи щодо ефективного використання та охорони вод, впродовж 2012 та 2013 років кошти взагалі не виділялись.
Через відсутність фінансування з районного бюджету, не вирішеним залишається питання матеріально-технічного стану селищного водопроводу.

Внаслідок чого, водгосп не забезпечений належними матеріальними ресурсами,  що призводить до подачі питної води, яка не відповідає санітарним нормам. 

За результатами проведеної перевірки прокуратурою внесено подання голові Рожнятівської районної ради. Вказане подання прокурора буде розглянуте на найближчій сесії районної ради, де буде вирішено питання щодо усунення виявлених прокуратурою порушень законодавства у сфері водопостачання.