На Прикарпатті ювенали виявили понад півсотні фактів споювання дітей


Однією з доволі поширених причин вчинення правопорушень неповнолітніми є їх алкогольне сп’яніння.

Захмелілі підлітки не здатні адекватно оцінювати свої дії. Під впливом алкоголю вони стають агресивними та «відважними», через що з наслідками їх «подвигів» доводиться мати справу правоохоронцям. І тоді нерідко виявляється, що діти вживали алкогольні напої на очах у дорослих або ж навіть разом з повнолітніми компаньйонами.

Зважаючи на ту шкоду, яку такі дії дорослих заподіюють як здоров’ю, так і благополуччю дітей, працівники ювенальної превенції Прикарпаття спрямовують зусилля на виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, котрі доводять неповнолітніх до стану сп’яніння.

Тут йдеться як про активні дії – безпосереднє розливання, так і про бездіяльність (нереагування на активні дії інших осіб), наслідком яких стало сп’яніння неповнолітнього.

Як результат – упродовж 10 місяців 2019 року ювенальні поліцейські Івано-Франківщини задокументували 57 правопорушень, передбачених ст. 180 КУпАп (Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння).

Зауважимо, що до відповідальності у таких випадках притягуються батьки неповнолітнього, особи, які їх замінюють, або інші особи, яким виповнилося 18 років.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!