На Прикарпатті з’являться нові пристрої для вимірювання швидкості TruCam


З 19 вересня на дорогах України додається 17 нових та буде розширено 8 існуючих ділянок автодоріг (з підвищеним рівнем аварійності), на яких здійснюватиметься контроль швидкісного режиму за допомогою лазерних вимірювачів швидкості TruCAM.

На Прикарпатті зараз є три таких пристрої. Один використостовують на трасі Н-10 у напрямку Чернівців, наступний - на трасі Н-10 (Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига) у напрямку Франківська, а інший - на дорозі Н-09. А саме, на вулиці Крихівецькій в Івано-Франківську.

У пресслужбі МВС України Бліц-Інфо повідомляють, що згодом на Прикарпатті з'явиться нові ділянки контролю. Зокрема на вулиці Галицька, що в Івано-Франківську та на ділянці дороги Н-09.

Світлина від МВС України.

Світлина від МВС України.

Нагадаємо, патрульна поліція використовує TruCam виключно на ділянках автодоріг із дорожніми знаками, що повідомляють про фото- відео фіксування порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов’язаним з перевищенням швидкості, як у містах так і на дорогах міжнародного значення. Також в місцях фіксації порушень швидкісного режиму знаходитися службові транспортні засоби з увімкненням маячків синього кольору в обов’язковому порядку.

Як відомо, згідно статті 122 КУпАП (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) за перевищення швидкості більш як на 20 км/год - штраф - 255 гривень. За перевищення більш як на 50 км/год - штраф - 510 гривень.