На Прикарпатті заборонили рибалити два місяці


В період з 15 жовтня по 15 грудня 2019 року в Івано-Франківській області триватиме двомісячник з охорони нерестуючої форелі.

Про це повідомляє управління державного агенства рибного господарства в Івано-Франківській області.

У наказі Івано-Франківського рибоохоронного патруля  забороняються усі види рибальства, добування водних біоресурсів, проведення гідротехнічних робіт (в т.ч. добування піщано-гравійної суміші та річкового каміння) у руслах та прибережних захисних смугах гірських та передгірських річок Прикарпаття. 

Основною метою проведення двомісячника є забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення аборигенного виду лососевих - струмкової форелі. Насамперед це стосується річок у Богородчанському, Верховинському, Долинському, Косівському, Надвірнянському та Рожнятівському районах.

«Для збереження популяції та сприяння відтворенню струмкової форелі, збільшення її чисельності в гірських річках Карпат Івано-Франківською обласною державною адміністрацією видано розпорядження № 484 від 27 вересня  «Про проведення в області двомісячника з охорони нерестуючої форелі». Івано-Франківський рибпатруль ініціював підготовку цього нормативно-правового документу та вживатиме відповідних заходів для охорони нерестуючої форелі», - зазначив виконуючий обов'язки начальника Управління Ігор Корсун.

Нагадуємо, що компенсація згідно із затвердженими таксами за одну виловлену особину форелі незалежно від її розміру та ваги становить 340 грн.

До слова, в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80. За цим номером громадяни можуть повідомити інформацію про браконьєрство, миття транспорту в прибережних захисних смугах та руслах річок, продаж заборонених знарядь лову і незаконний збут водних біоресурсів для вжиття Івано-Франківським рибоохоронним патрулем заходів реагування та притягнення винних осіб до відповідальності.