На Прикарпатті зафіксували 74 випадки продажу алкоголю та тютютну неповнолітнім


З початку 2018 року на Прикарпатті провели 343 перевірки магазинів, які продають алкогольні напої та тютюнових вироби.

За результатами перевірки, магазини оштрафували на 2814,0 тис. грн. Про це повідомили в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Івано-Франківській області.

Зокрема, в ході перевірок виявлено 95 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін та застосовано фінансових санкцій на суму 950,0 тис. грн., 74 факти реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років на суму 510,0 тис.грн.

Також 38 фактів продажу алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування на суму 258,4 тис.грн., 28 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії на суму 535,5 тис. грн., 10 фактів зберігання алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку на суму 170,0 тис. грн.,

Крім того, виявили 10 фактів продажу тютюнових виробів з полиць самообслуговування на суму 68,0 тис.грн., 7 фактів неподання звіту про обсяги виробництва обігу алкогольних напоїв на суму 119,0 тис. грн., 7 фактів торгівлі тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін на суму 74,1 тис. грн., 5 фактів зберігання алкогольних напоїв в місцях не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання на суму 85,0 тис. грн., 2 факти реалізації алкогольних напоїв особою, яка недосягла 18 років на суму 13,6 тис. грн.

Крім того, анульовано 68 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, з них 59 – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та  9 на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Загалом за січень-листопад 2018 року суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території Івано-Франківської області отримали 8100 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, з них 4542 на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 3558  на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.