На Прикарпатті засуджені та ув’язнені почали отримувати допомогу від Карітасу


Благодійну допомогу від Карітасу почали отримувати засуджені та ув’язнені установ виконання покарань Івано-Франківської області.

У рамках проекту “Центр догляду та підтримки людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом” та договору про співпрацю представники Фонду “Карітас Івано-Франківськ УГКЦ” 5 березня 2014 року побували у Коломийській виправній колонії (№ 41). Вони, зокрема, відвідали засуджених, у яких діагностували ВІЛ-інфекцію.

Представники Фонду передали засудженим продукти харчування, засоби особистої гігієни, миючі засоби, а також лікарські препарати (гепатопротектори).

У ході відвідин було проведено групове заняття самодопомоги стосовно мотивації до прийому препаратів та розвитку прихильності до АРТ-терапії.

У ході зустрічі психолог благодійного фонду Людмила Барабаш надала індивідуальні консультації засудженим на предмет подолання депресії, самотності та легшого сприйняття статусу ВІЛ-позитивної людини.

Треба сказати, що це не перший візит представників Фонду до установ виконання покарань області. У листопаді минулого року та лютому цього року такі відвідини уже здійснювалися до Івано-Франківського слідчого ізолятора, Коломийської виправної колонії (№ 41) та Галицької виправної колонії (№ 128).

ТРК Вежа