На Прикарпатті засуджено винного у смерті багатодітної матері


Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 45-річного прикарпатця за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть.

Під час розгляду кримінального провадження судом першої інстанції встановлено, що в жовтні 2012 року, на сезонних роботах в Польщі, між двома українськими заробітчанами склались неприязні відносини. Одного вечора, після вживання алкогольних напоїв, чоловік спровокував конфлікт з співвітчизницею, який переріс в бійку. Агресивний нападник сильно штовхнув її та завдав декілька ударів руками в різні ділянки тіла. Від отриманих травм жінка, мати семи дітей, потрапила до Груйцької лікарні Республіки Польща. Медикам не вдалось врятувати їй життя і через 3 дні заробітчанка померла.

Суд погодився з принциповою позицією прокурора та ухвалив вирок , яким за нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень зловмисника засуджено до 9 років позбавлення волі. Апеляційна інстанція не знайшла підстав для пом’якшення покарання та залишила вирок в силі.