На Прикарпатті зменшився видобуток газу


За 2018 рік в області видобуто 355,5 тис.т нафти сирої і 447,3 млн.м3 газу природного скрапленого або в газоподібному стані, що перевищило рівень попереднього року на 6,9% та 3,5% відповідно.

У 2019 році на підприємствах галузі триває позитивна динаміка виробництва. У січні –липні п.р. приріст продукції у добуванні сирої нафти та природного газу становив 3,8%; більше ніж за відповідний період торік видобуто нафти сирої і газу нафтового попутного, одержаного з нафтових родовищ, вироблено пропану і бутану скрапленого (на 4,4–11,5%). Видобуток газу природного зменшився на 0,8% і склав 145 млн м³. Про це повідомляє Головне управління статистики.

На підприємствах нафтової, газової та нафтопереробної промисловості зайнято 6,9 тис. осіб, що становить 15% кількості працюючих у промисловості області.

У розвиток підприємств комплексу у 2018 році було інвестовано 147,3 млн грн, у І півріччі п.р. – 78,4 млн грн. Станом на 1 липня 2019 р. обсяг прямих інвестицій (акціонерного капіталу) склав 5,6 млн дол. США.

Лідерами нафтової, газової та нафтопереробної промисловості регіону залишаються нафтогазовидобувні управління «Долинанафтогаз», «Надвірнанафтогаз» та Долинський газопереробний завод публічного акціонерного товариства «Укрнафта», виробничий підрозділ «Гуцулівське газове родовище» товариства з обмеженою відповідальністю «Надрагаз», Надвірнянська філія спільного українсько-американського підприємства «Укркарпатойл ЛТД», товариства з обмеженою відповідальністю «Макком-груп» і «Карпатська бурова компанія», публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Івано-Франківськгаз».

Довідково: згідно з Указом президента України від 12 серпня 1993р. щорічно у другу неділю вересня відзначається День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості.