На Рівненщині вирубали диво природи - "Тунель кохання". Укрзалізниця відхрещується від причетності


У «Тунелі кохання» біля селища Клевань Рівненської області вирубують дерева

Це місце досі було однією із прикрас України. Сюди приїжджати помилуватися іноземні туристи. Відомі фотографи увічнювали його, пише ”Обозреватель”.

Очевидці розповідають, що «Тунель кохання» (а це — біля 700 метрів дерев) знищили, вирубавши дерева у шахматному порядку. Це було зроблено нібито тому, що дерева заважають рухові потягу. Мовляв, ростуть вони надто близько до колії. Залізничники називають це профілактикою.

Заступник голови рівненської ОДА Олексій Губанов розповів, що спілкувався із залізничниками. «У них наразі відбуваються профілактичні роботи на відгалуженні. Це не стосується безпосередньо «Тунелю кохання», — сказав чиновник. На зауваження журналістів, що багато дерев уже вирубали, він відповів: «Так, на цьому все, ймовірно, і завершиться».

Раніше у «Тунелі кохання» проводили ярмарки, народні гуляння, були встановлені вказівники, які вказували мандрівниками місцезнаходження цього тунелю. Нині вказівників уже немає.

Досі «Тунель кохання» був ботанічним феноменом — зелений тунель посеред лісового масиву, створений заростями дерев, кущів, які сплелись поміж собою створити щільний тунель арочної форми. «Тунель кохання» розкидався на ділянці лісової залізниці, який веде від селища Клевань до селища Оржів. Тунель — місце паломництва туристів і закоханих пар. Існує кілька легенд про тунель і його магічні властивості. Дехто із молодят саджав тут квіти, які символізувати їхні почуття.

Уся цінність і привабливість «Тунелю кохання» криється у густоті дерев. Якщо їх вирубати у шахматному порядку, ліс стане «рідким». Крізь дерева пробиватиметься сонце. Як наслідок, зникне ввесь ефект

В свою чергу дирекція "Львівська залізниця" будь-яку причетність до вирубки спростовує.

"Спростовуючи поширену недостовірну інформацію Львівська залізниця наголошує, що під’їзна залізнична колія станції Клевань, яка веде до ТОВ «ОДЕК» Україна, справді перебуває на балансі відокремленого підрозділу «Рівненська дирекція залізничних перевезень» ДТГО «Львівська залізниця». Вона проходить через лісовий масив та використовується двома агентами. Звернень колієкористувачів про недотримання габариту наближення до колії залізничникам не надходило." - йдеться у повідомленні