На Рогатинщині функціонують 6 заготівельно-збутових кооперативів


Вивчити досвід Рогатинського району в плані створення заготівельно-збутових кооперативів та організації ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції – таке рішення засідання колегії облдержадміністрації.

Сьогодні на Рогатинщині, як поінформували учасників колегії, функціонують 6 заготівельно-збутових кооперативів. Також у районі планують відкрити постійно діючий магазин з реалізації продуктів місцевих виробників. Обіцяють за помірними цінами пропонувати споживачам овочі, яйця, мед.

Позитивні відгуки добре налагодженій співпраці з виробниками сільпгоспродукції адресувалися на колегії керівникам Тлумацької та Городенківської райдержадміністрацій. А ось роботу в Рожнятівському районі визнали незадовільною.

«На сільськогосподарських ярмарках повинні торгувати виробники продукції, а не перекупники, - вкотре акцентував увагу голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. – Треба забезпечити людей до зими якісною продукцією за прийнятними цінами». Наголошувалося й на тому, що держава виділяє кошти для створення нових робочих місць. Ці гроші можна було б спрямувати в тому числі й на організацію заготівельно-збутових кооперативів. На сьогоднішній день, за інформацією директора обласного центру зайнятості Григорія Горбаля, в наявності є 16 млн. грн.