На Рогатинщині готуються до фестивалю «Пісні Опілля»


У Рогатині відбулося засідання організаційного комітету щодо підготовки та проведення 23 червня 2019 року відкритого обласного фестивалю народної творчості «Пісні Опілля».

Як зазначила заступниця голови Рогатинської РДА Оксана Іванівна відділ культури райдержадміністрації розробив робочий план проведення відкритого обласного фестивалю «Пісні Опілля». Про це повідомляють на сайті Рогатинської РДА.

Члени оргкомітету більш детально зупинились на організаційних заходах з підготовки та проведення святкування.

Йшлося про зустріч учасників фестивалю з Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської областей, представлення сувенірної та рекламної продукції, висвітлення ходу фестивалю в засобах масової інформації, забезпечення медичного обслуговування, громадського порядку та безпеки, розміщення виїзної торгівлі.

В ході проведення фестивалю відбудеться виставка декоративно-ужиткового мистецтва Фольклорні подвір’я «Опільські газди».

Фестиваль „Пісні Опілля” проводиться на батьківщині Роксолани раз у два роки в кількох номінаціях, серед яких: вокально-хоровий, музичний та хореографічні жанри, фольклорно-етнографічні колективи та майстри народної творчості.