На Рогатинщині відкрито магазин сільськогосподарської продукції з цінами на 30% нижчими від ринкових


На виконання рішення Кабінету Міністрів України від 26.09.2013 року, відповідних рішень колегії та доручень голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка щодо стабілізації цін на овочі та фрукти шляхом збільшення кількості ярмаркових заходів і створення належних умов для участі в них безпосередніх виробників продовольчої продукції/
 8 жовтня відбулося урочисте відкриття магазину сільськогосподарської продукції Асоціації фермерів та кооперативів Рогатинського району "Дари Рогатинщини".

В центрі Рогатина відтепер цілий рік можна придбати продукцію місцевих сільгоспвиробників за зниженими цінами. Асортимент магазину доволі широкий. В магазині реалізовуватиметься продукція, яку вирощують місцеві сільгоспвиробники: овочі (картопля, буряк, морква, помідори, огірки, цибуля, тощо), фрукти (яблука, груші, сливи, виноград, тощо), молочна продукція, продукція бджільництва, тваринництва, крупи, хлібобулочні вироби.

Присутній на відкритті магазину «Дари Рогатинщини» голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, подякував місцевій владі, газдам та виробникам сільськогосподарської продукції, які спільними зусиллями зуміли відкрити магазин і першим придбав продукцію місцевих виробників.

«В цьому магазині надзвичайно якісна продукція і надзвичайно важливо, що вона продається по цінах, знано дешевших ніж на ринку чи в інших магазинах. Обласна влада поставила завдання щоб в кожному місті, в кожному районному центрі було відведено торгові точки для продажу продукції з поля за доступними для населення цінами без посередників. А Рогатинський район на нинішній день тримає першість в створенні заготівельних кооперативів та магазинів сільськогосподарської продукції в області. За що їм величезна подяка», – сказав під час спілкування з представниками ЗМІ Михайло Вишиванюк.

Ціни на продукцію в магазині «Дари Рогатинщини» нижча на 30% у порівнянні з ринковими цінами.

Під час відкриття магазину, як і обіцяв голова ОДА, за активну роботу у розвитку заготівельно-кооперативного руху, голові кооперативу «Еком», для потреб кооперативу, було вручено спеціальний автомобіль для перевезення молочної продукції, придбаний за кошти обласного бюджету. Завдяки подарунку кооператив відтак зможе збирати молочну продукцію у населення ще з 5 селищ Рогатинського району.

Голова Рогатинської райдержадміністрації Йосип Нижник наголосив, що в магазині мають можливість продавати свою продукцію місцеві мешканці. «Якщо людина має надлишок картоплі чи іншої продукції і хоче її продати, то може звертатись в магазин і реалізувати свою продукцію, аби не стояти на базарі і не здавати за безцінь перекупщикам», – підсумував Й. Нижник.

Довідково.

 Сільськогосподарський кооператив “ЕКОМ” розпочав свою роботу в травні 2013р. Кооператив створений з ініціативи громади с.Чесники, Західноукраїнського ресурсного центру та за підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта. Кооперативом реалізовано проект “Сільське молоко”, який передбачає створення заготівельного молокопункту, організацію заготівлі молока від населення і допомогу селянам у реалізації їхньої продукції. Молочна продукція реалізовується в дошкільних закладах району.