На Рожнятівщині нетверезий пасажир викрав автомобіль і потрапив у ДТП


Подія трапилася на Рожнятівщині. Власник автомобіля зупинився пішоходу, який в подальшому поводився неадекватно, а на зауваження не реагував. Коли пасажиру водій наголосив вийти з автомобіля, той пересів за кермо і викрав автомобіль.

У понеділок, 25 листопада о 16:50 надійшло повідомлення до рожнятівських поліцейських від 47-річного чоловіка, що невідомий чоловік викрав автомобіль, інформує пресслужба Нацполіції в області.

Правоохоронцями встановлено, що водій Volkswagen Transporter зупинився пішоходу на дорозі сполученням «Долина – Грабів». Під час поїздки пасажир виявився нетверезий і поводив себе неадекватно. Тому водій вирішив висадити його. Коли керманич вийшов з автомобіля, щоб відкрити двері пасажиру, той пересів на сидіння водія і незаконно заволодів транспортним засобом: раптово рушив та поїхав у напрямку с. Грабів. За деякий час чоловік не впорався з керуванням та з'їхав у кювет, пошкодивши автомобіль.

Після цього був затриманий. Правоохоронці освідчили 30-річного порушника, мешканця с. Грабів, на стан сп’яніння. Тест позитивний – 3,03 проміле.

На чоловіка складено адмінматеріали за ст. 124 (ДТП), ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування) та ст. 130 (керування автомобілем у нетверезому стані) КУпАП.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 ККУ. Невдовзі слідчі оголосять підозру прикарпатцю за вчинення злочину.