На Рожнятівщині під час пожежі загинув 90-літній чоловік


Минулої доби рятувальники ліквідували 17 пожеж, з них 13 - сухої трави, у вогні загинуло 2 особи.

Про це інформує пресслужба управління ДСНС в Івано-Франківській області. 

22 лютого о 07:55 в селі Небилів Рожнятівського району виникла пожежа речей домашнього вжитку та меблів у будівлі літньої кухні. На місці пожежі виявлено без ознак життя тіло власника, 1929 р.н.  Попередня причина виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки під час користування побутових електричних приладів (електросвітильника).    

22 лютого о 19:40 в місті Городенка на вулиці Коцюбинського виникла пожежа веранди та кімнати житлового будинку на площі 60 м.кв. Вогнем знищено речі домашнього вжитку, меблі, частково перекриття та покрівлю житлового будинку. На місці пожежі виявлено без ознак життя тіло чоловіка, 1972 р.н. Місцевим населенням до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів виведено на свіже повітря одну особу. На пожежі працювала ланка ГДЗС, час роботи – 18 хв. Попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем під час куріння.

23 лютого о 01:00 в селі Мирне Надвірнянського району на вулиці Соборна виникла пожежа господарського комплексу, на площі 80 м.кв. та покрівлі сусідньої господарської будівлі, на площі 10 м.кв.. Попередня причина виникнення пожежі – коротке замикання електромережі.

Також рятувальники здійснили 13 виїздів на ліквідацію загорань сухої трави та сміття на території Богородчанського, Галицького, Калуського, Коломийського, Косівського, Снятинського та Тлумацького районів, у містах Коломия і Надвірна, а також на території Івано-Франківської міської ради.