На сцені коломийського театру відбулась прем’єра п’єси про ветеранів АТО


27 річний ветеран АТО Ігор Михайлишин навіть не здогадувався, що надихнув когось на творчість. Проте саме він став прототипом головного героя п’єси «Війна», прем’єра якої нещодавно відбулась на сцені коломийського “Франко-театру”.

Саме на прем’єрі автор п’єси Ігор Юзюк й познайомився з бійцем. Три роки тому драматург побачив сюжет про долю воїна-музиканта, який вразив його, йдеться в сюжеті 2+2

"Я закінчував дивитися сюжет та вже знав, що писатиму п’єсу. Важко писалося. Це така тема, що збрехати не можна".

До війни музика для Ігоря Михайлишина була лише хобі, але саме воно врятувало життя стрільцю-гранатометнику батальйону "Донбас". Хлопець потрапив у полон при виході з Іловайського котла. Ворожі бійці відправили його лагодити дах пошкодженої музичної школи, але, побачивши там фортепіано, хлопець попросив пограти. Послухати класику у його виконанні бойовики приходили мало не щодня.

П’єса не автобіографічна, як запевняє автор, це скоріше розповідь про те, як живуть ветерани АТО після повернення з передової та як збайдужіли до теми АТО у тилу.

"Дуже потрібні такі вистави, тому що вони повертають людей у реальність. Більшість зараз закрились у своїй оболонці, вони не хочуть нічого бачити".