На Снятинщині довірлива жінка віддала шахраям 33 тисячі гривень і 2 тисячі євро


Подія трапилася на Снятинщині. Дві жінки зайшли на подвір’я пенсіонерки і викрали значну суму коштів. Зловмисниць розшукують поліцейські.

30 жовтня, в післяобідню пору, незнайомки прийшли до літньої жінки. Вони представилися операторами по обміну коштів. Пояснили власниці помешкання, що гривні виходять з обігу і тому їх слід поміняти на євро. Сказали, що допоможуть пенсіонерці і попросили показати заощадження, інформують в прес-службі Нацполіції в області.

Мешканка Прикарпаття, яка була сама в дома, поклала на стіл 33 тисячі гривень і 2 тисячі євро. Поки пенсіонерка пішла шукати решту грошей, «оператори» кинулися тікати. Власниця будинку це помітила і намагалася їх наздогнати, але попри вік не змогла завадити.

На місце події виїхали поліцейські. Останні поспілкувалися із потерпілою. Жінка не може чітко описати зловмисниць,. Лише зауважила, що двоє прийшли в чорному одязі і привабливої зовнішності.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 ККУ (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років). Тривають слідчо-розшукові дії.

Поліцейські звертаються до літніх людей і їх родичів, щоб не впускали у помешкання незнайомих осіб, не вступали з ними у діалог, особливо тоді, коли у розмові йдеться про кошти. Правоохоронці просять повідомляти на «лінію 102» про осіб, які ймовірно причетні до цього або схожих злочинів.