На Снятинщині вшанували лицаря УПА Василя Андрусяка «Різуна» «Грегота»


Днями у м. Снятині відбулися урочисті заходи на честь 105-ї річниці від дня народження Василя Андрусяка – члена ОУН, командира сотні УНС «Змії», курінного куреня «Скажені», командира Станіславського ТВ-22 «Чорний ліс», полковника УПА, лицаря двох Золотих хрестів бойової заслуги.

На батьківщині героя національно-визвольної боротьби за Українську державність, волю і незалежність відбулися заходи з ушанування життя і подвигу славного сина Покуття і Прикарпаття, борця за Україну. Біля пам’ятника Василю Андрусяку у Снятині відбулися мітинг з покладанням квітів та відправленням панахиди.

Священнослужителі – декан Снятинський УГКЦ Теодор Оробець, священик Михайло Луканюк та митрофорний протоієрей Снятинської ПЦУ Михайло Мизюк відслужили панахиду за упокій душі славного сина снятинської землі, борця за Україну, командира УПА В. Андрусяка. У спільній молитві усі присутні вшанували пам’ять повстанського командира, а також героїв сьогодення, які віддають свої життя на східному фронті.

Після виконання біля пам’ятника пісні-гімну «Зродились ми великої години» продовжилося вшанування Василя Андрусяка у районному Будинку культури, де силами відділу культури і релігій райдержадміністрації та дирекції РБК підготовлено святочну ювілейну патріотичну академію на честь лицаря УПА зі Снятина.