На Снятинщині вшанували пам’ять легендарного полковника УПА Василя Андрусяка


11 січня, у 103-у річницю від дня народження полковника УПА Василя Андрусяка («Різуна», «Грегота»), у його рідному Снятині відбулися пам’ятні вшанування.

До пам’ятника герою національно-визвольної боротьби за вільну Україну прийшли представники районної та міської влади – голова районної ради Іван Угрин, заступник голови райдержадміністрації Ігор Гуцуляк, секретар міської ради Марія Орищук, члени районного Братства ОУН-УПА під проводом Ігоря Юринця.

Після того, як до пам’ятника Василю Андрусяку лягли квіти шани і вдячності від земляків, представники влади відзначили вагому роль в історії становлення Української держави Василя Андрусяка, який заслуговує найвищої пошани та поваги.

Довідково: Василь Андрусяк народився в 1915 році у Снятині. Брав активну участь в діяльності українських організацій «Пласт», «Сокіл», «Просвіта», пізніше — Організації українських націоналістів. Був одним з головних організаторів Української повстанської армії на Прикарпатті, командиром Станиславського тактичного відтинку «Чорний ліс».

Відомий під псевдонімами Чорний, Грегіт, Коваль, Різун, Різьбар.

Загинув 24 лютого 1946 року у Чорному лісі в Богородчанському районі у сутичці з загонами НКВС.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА