На Снятинській ГЕС за вимогою екологів будують рибохід


У квітні 2018 року під час позапланової перевірки дотриманням вимог природоохоронного законодавства Снятинської ГЕС ТОВ «Енергоінвест» суб’єкту господарювання видано припис з вимогою забезпечити будівництво рибоходу на греблі Снятинської ГЕС з терміном виконання до 01.09.2018 року.

У жовтні 2018 року державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області здійснили перевірку виконання зазначеного припису.  На час перевірки ТОВ «Енергоінвест» виготовило необхідну документацію, будівництво рибоходу перебуває в стадії завершення.  

"Однак суб’єкт господарювання не проінформував Інспекцію  про хід виконання припису у встановлений термін. Відповідальну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.188-5 кодексу України про адміністративні правопорушення за невиконання припису у встановлений термін та не інформування Інспекції. Видано повторний припис: до 31.12.2018 завершити будівництво рибоходу на греблі Снятинської ГЕС ТОВ «Енергоінвест»,- йдеться у повідомленні прес-служби екоінспекції.