На соціально-економічний розвиток області спрямовано 60 мільйонів гривень


Депутати обласної ради затвердили розподіл коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2020 рік. Відповідне рішення було прийняте на другому пленарному засіданні 33-ї сесії обласної ради 20 грудня.

Згідно з рішенням на соціально-економічний розвиток області у 2020 році в обласному бюджеті передбачено 60 мільйонів гривень, інформує пресслужба обласної ради.

“Обсяг бюджету розвитку на наступний рік в нас зберігся на рівні 2019 року. Очевидно, що ця сума невелика. Наша область в бюджетному плані порівняно з іншими областями України є мізерною. До прикладу, бюджет розвитку обласного бюджету Львівщини сягає мільярда гривень, а в нас – лише 60 мільйонів. Треба мати добру управлінську вправність, аби за такі мізерні гроші багато зробити“, – зауважив голова обласної ради Олександр Сич.

Кошти спрямують на будівництво, реконструкцію, реставрацію і капітальний ремонт об’єктів соціальної інфраструктури спільної власності територіальних громад області, а також на утримання і розвиток об’єктів, які знаходяться в підпорядкуванні місцевих органів влади.