На стадіон дитячої спортивної школи “насувається” будинок


Сьогодні, 23 квітня, на засіданні постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин. На засідання завітали представники Івано-Франківській обласної дитячо-юнацької спортивної школі, розташованої на вул. Шухевичів. Вони нарікають, що на стадіон буквально сунеться будинок.

Над стадіоном є будинок, а під цим є гараж. Слід  було зробити підпірну стійку та погодити будівництво з відповідними інстанціями, адже ж поруч територія державної школи. Тоді будинок не з’їжджав би, — каже представник школи, пише Місто

Зносьте будинок! Винні архітектори, з ними і судіться, — натомість відповідає депутат Святослав Никорович.

Голова комісії також зазначив, що спортивна школа спорудила небезпечну підпірну стінку для будинку, тож її слід попри хату нормально переробити.

До слова, нещодавно працівники відділу земельних ресурсів та раціонального природокористування виконавчого апарату облради перевірили межі земельних ділянок спортивної школи.

За словами начальника відділу Анатолія Прокопіва, згоду на відновлення меж площею 1, 85 гектара, які перебувають у постійному користуванні державної школи дала обласна рада. На виконання рішення було проведено комплекс робіт по відновлення меж та закріплення відповідними знаками. Роботи провели у присутності високопосадовців міської ради, виконавчого апарату та працівників ОДЮСШ. За результатами відновлення меж земельних ділянок, в одній з двох земельних ділянок, на якій розташований адміністративний корпус, наявні всі погодження та нема будь-яких обмеження. Тож, цій земельній ділянці присвоять кадастровий номер.

Однак при відновлення меж іншої ділянка, де знаходиться футбольне поле і частина будівлі,  виявили деякі невідповідності та порушення меж: громадяни на території школи спорудили підпірну стінка, огорожу, а також частина земельної ділянки знаходиться у приватній власності.

Він придбав ділянку 3 місяці назад і не знав, яка там ситуація, — виправдовує власника Анатолій Прокопів.

Комісія затвердила:

  1. Скерувати матеріали до земельної інспекції для перевірки вимог дотримання земельного законодавста
  2. У випадку зволікання і встановлення фактів порушення законодавства – звернення до суду, щоб межі повернули ОДЮСШ
  3. Повернути земельні ділянки у комунальну власність та переробити її до вимог земельного законодавства.

На відповідь школі дали місячний термін.

До теми: Впритул до скандального стадіону на Шухевичів хочуть звести багатоповерхівку

Конфлікт через спорткомплекс на Шухевичів: Хто з відомих сусідів заліз за межу стадіону?

Як виглядає франківський стадіон, де пропонують звести спорткомплекс