На Тернопільщині обвалився аварійний міст


Рух усіх видів транспорту, який раніше здійснювався через міст у с. Лисівці Тернопільської області (Р-24), перенаправлено дорогами Т-20-01, Т-20-20 та Т-20-15.

З огляду на те, що дорога Р-24 у Тернопільській області роками використовувалася водіями вантажівок як основний коридор для перевезення будівельних матеріалів з кар’єрів з істотним порушенням норм перевезення вантажу, вона зазнала суттєвих ушкоджень.

Минулого року Служба автомобільних доріг у Тернопільській області провела обстеження шляхопроводу у с. Лисівці та обмежила рух аварійною ділянкою мосту задля забезпечення безпечного проїзду. Крім того, аварійний міст було внесено у перелік об’єктів, які підлягають ремонту у 2019 році.

На жаль, водії великотоннажного транспорту, попри обмеження, продовжували інтенсивно пересуватися мостом. «Місяцями водії великотоннажного транспорту ігнорували знаки обмеження руху аварійною ділянкою мосту. Щодня тонни матеріалів перевозили фури з кар’єрів у Скалі-Подільській та Бурдяківцях. Не дивно, що об’єкт зазнав руйнувань», - коментує керівник Заліщицької ДЕД Михайло Харук.

Наразі рух цією дорогою є неможливий. З огляду на це у Службі автомобільних доріг області просять дотримуватися схеми об’їзду мосту у селі Лисівці. Дорожники почнуть роботи з настанням сприятливих погодних умов. Просимо вибачення за тимчасові незручності.