На Тернопільщині під час богослужіння побилися священики


На Тернопільщині просто під час богослужіння священики в рясах побили священика.

Конфлікт стався на очах вірян між керівництвом Тернопільської єпархії Автокефальної православної церкви і пастором села, який восени разом з громадою перейшов до Київського патріархату. Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Люди стали на захист останнього і почали по одному виносити попів із храму. Сільська церква тепер потрощена. 

Свідки розповідають: події розгорталися блискавично. Владика Тихон, керівник Тернопільської єпархії Автокефальної православної церкви, на чолі з групою попів накинувся на священика Івана, якого затягнув за вівтар, вибивши його тілом двері в Царських воротах. Люди здійняли галас, один із парафіян дістав посохом від священика по голові аж так, що палиця зламалася навпіл. 

Такого не було, – кажуть у Тернопільської єпархії Автокефальної православної церкви. Навпаки – побили їх, коли вони хотіли оголосити священику про заборону служіння, адже звинувачують його ледь не у всіх судомських гріхах. 

Натомість жителі села кажуть, що це все наклеп: за сім років, що священик Іван Бойко прожив у селі, нічого такого за ним не помічали. 

У священика забиття груднини і болить голова від удару. Він переконує: у жодних гріхах не винен і все це помста за те, що з громадою перейшов до Київського патріархату. 

Правоохоронці вже почали два кримінальні провадження: за завданні тілесних ушкоджень і за перешкоджання здійсненню релігійного обряду.