На Тлумаччині чоловік незаконно видобував гравій


2 жовтня державні інспектори Івано-Франківського рибоохоронного патруля викрили незаконне добування піщано-гравійної суміші в прибережній захисній смузі р. Дністер поблизу с. Новосілка Тлумацького району.

Держінспектори зафіксували цей факт близько 9 години. Мешканець м. Бучач Тернопільщини вручну навантажував у кузов вантажівки піщано-гравійну суміш з берега річки для господарських потреб. Затриманий громадянин не мав дозвільних документів на виконання таких робіт, пише Рибпатруль.

На порушника складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штраф. В результаті проведеної роз'яснювальної бесіди громадянин залишив вже навантажену піщано-гравійну суміш на місці добування.

«Вже багато разів івано-франківські рибпатрульні припиняють незаконне добування гравію та піску в прибережних захисних смугах річок Прикарпаття. В результаті вжитих заходів збережено береги річок від руйнування, а винних осіб притягнено до відповідальності. Очевидно, що діяльність Івано-Франківського рибпатруля в цьому напрямі буде продовжуватись і надалі», - наголосив в.о. начальника відомства Ігор Корсун.

Для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства, здійснення незаконної господарської діяльності на берегах річок в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80.